Opplysningskontoret for brød og korn
SØK
MENY
Oppskrifter
Her finner du spennende og inspirerende oppskrifter basert på brød og korn.
Ripsgelé er ikke bare for tilbehør til viltgryta, den smaker vel så godt på brødskiva. Og enda bedre når du lager den selv.
Et deilig pæresyltetøy laget på gråpærer med smak av kanel lager du enkelt på under 1 time.
Ristet brød med hjemmelaget stikkelsbærsyltetøy og et glass melk er nydelig til kveldsmat eller frokost.
Myslirundstykker med blåbær passer fint i matpakken eller som turmat. Smaker skikkelig saftig og godt nystekte med litt smør eller ost.
Middels
Middels
Halvgrovt
Gresskarsuppe er skremmende godt, og kan serveres som forrett i en suppebolle av brød til halloweenfesten, eller nytes på en helt vanlig hverdag.
Rødbetsuppe, også kalt borsjtsj, er nok den mest kjente retten fra våre naboland i øst. Servert med rømme og et par skiver grovt rugbrød passer rødbetsuppe både som forrett og hovedrett.
En deilig, klassisk eplekake med kanel, mandler og rause mengder epler. Smaker godt som den er, men enda bedre sammen med is eller krem.
Eplemuffins smaker kjempegodt, er raske å lage, og populære som turmat. Disse muffinsene inneholder kanel og havremel, som gir en ekstra god og rund smak.
Javascript is disabled on your browser. Please enable JavaScript or upgrade to a Javascript-capable browser to use this site.