Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 5 bagetter
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 5 bagetter

Bagetter

Bagetter, eller baguette, er fransk loff med perfekt sprø skorpe og mykt brød inni. De smaker kjempegodt med smør, eller fylt med salat eller ulike påleggsvarianter.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1 dl vann til senere. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen er eltet nok når den er smidig og har en blank overflate.
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, 1–2 timer.
  • Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del den i 5 like store emner. Trill til runde og jevne boller. Dekk bollene med plast og la dem stå lunt i 30 minutter.
  • Form bollene til avlange bagetter. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk bagettene med et klede, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle bagettene med vann og dryss på mel. Snitt dem med en skarp kniv.
  • Stek bagettene midt i ovnen ved 220 °C i 15–20 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
    Fine bagetter er en fransk spesialitet. Bagette betyr pinne på fransk, og er et hvitt langt brød med sprø skorpe og myk, luftig kromme.

>> Lyst på litt mer å tygge på? I såfall anbefaler vi våre rustikke grove bagetter – fulle av grovt mel for god smak.  

 

Bagetter er ypperlige som nistemat – sjekk også ut vår samleside om turmat for flere ideer!

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
128 stemmer