Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? 37 %
Hvor mye bakst blir dette? 24 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? 37 %
Hvor mye bakst blir dette? 24 rundstykker

Myslirundstykker med blåbær

Myslirundstykker med blåbær passer fint i matpakken eller som turmat. Smaker skikkelig saftig og godt nystekte med litt smør eller ost.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Ha havregryn i en bakebolle med 5 dl vann. La stå i 30 minutter.
  • Tilsett resten av melet, melk og salt. Smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Ha i olje og blåbær og elt det forsiktig inn i deigen. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
    Deigen vil være litt bløt, men melet vil trekke til seg mer av væsken mens deigen hever.
  • Dekk med plast eller et klede, og hev til dobbel størrelse.
  • Ta deigen forsiktig ut på et lett melet bakebord, og del den med en bakeskrape eller skarp kniv i 24 like store emner som du plasserer på to bakepapirkledt stekebrett.
  • Etterhev rundstykkene på et lunt sted til dobbelt størrelse.
  • Stek rundstykkene på nederste rille i ovnen på 200 °C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Glad i rundstykker? Prøv også eltefrie rundstykker eller rundstykker med yoghurt.

Finn mer om samme tema:

3.2 / 5
32 stemmer