Tropisk aroma
Tropisk aroma er en utrolig festlig og god kake med en søt stjerneoverraskelse i midten.
Ingredienser
Kakebunn:
220 g romtemperert smør
3 dl sukker
4 romtempererte egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt kanel
1 ts malt muskat
2 dl melk
3 ss kakaopulver
Sjokoladekrem:
180 g melis
1 ss kakaopulver
35 g romtemperert smør
2- 3 ss kaffe
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rør smør og sukker lyst og luftig. Rør inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen hvetemel, bakepulver, og krydder og bland sammen så det blir en jevn masse. Kakaoen venter du med. Rør til slutt inn melken.
- Del røren i to og rør inn kakaopulveret i den ene halvdelen.
- Fordel den lyse røren i en liten brødform kledd med bakepapir.
- Stek den lyse kaken midt i ovnen på 180° i ca. 35 minutter. La kaken hvile 10 min i formen før du hvelver den over på en rist til videre avkjøling.
- Skjær kaken i 1 cm tykke stykker og stikk ut stjerner.
- Legg litt av den mørke røren i bunnen av en brødform kledd med bakepapir og stable de lyse stjernene tett i tett etter hverandre. Hell over resten av en mørke røren så du fyller formen.
- Stek hele kaken midt i ovnen på 180° i 35–40 minutter. La kaken hvile 10 min i formen før du hvelver den over på en rist til videre avkjøling.
- Sjokoladekrem: Rør sammen siktet melis, kakao og smøret. Tilsett lunken kaffe og rør til du får en glatt glasur. Stryk på kaken når den er avkjølt.
Tips! Pynt kaken med hvite sjokoladestjerner.
Prøv også formkake med appelsin og valmuefrø til kaffen.