Formkake med appelsin og valmuefrø
Formkake med appelsin og valmuefrø blir også kalt poppy seed cake. Den er saftig, med smak av situs med deilig melisglasur på toppen. Passer godt til kaffen eller som dessert.
Ingredienser
Kake:
4 egg
200 g sukker
175 g hvetemel
75 g potetmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ½ dl nøytral olje
50 g valmuefrø
½ appelsin (saft og revet skall)
Melisglasur:
125 g melis
Saft av ½ appelsin
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett resten av ingrediensene og pisk alt godt sammen.
- Hell røren over i en 1,5 liters brødform og stek kaken midt i ovnen på 180 °C i 40-45 minutter. Avkjøl på rist.
- Pynt kaken med melisglasur med appelsinsaft.
Glad i kaker med sitrusfrukt? Prøv ut appelsinkake med marsipan, sitronkake eller scones med appelsin- og sitronskall.