Gresskarsuppe
Gresskarsuppe er skremmende godt, og kan serveres som forrett i en suppebolle av brød til halloweenfesten, eller nytes på en helt vanlig hverdag.
Ingredienser
500 g gresskar uten skall og kjerne
2 sjalottløk
1 båt hvitløk
3 dl grønnsakkraft
3 dl matfløte
2 ss soyasaus
1 ts chilipulver
salt og pepper
50 g smør
parmesanost
4 store rundstykker til servering
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Fjern skall og kjerner i gresskaret, og del det i biter. Rens og grovhakk løk og hvitløk.
- Fres gresskar, løk og hvitløk i smør i en panne.
- Kok opp grønnsakkraft i en kjele. Tilsett fløte og soyasaus. Ha gresskar og løk over i kjelen og kok til gresskarbitene er møre.
- Bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin for å få en jevn konsistens på suppen. La småkoke i 5-10 minutter. Smak til med chilikrydder, salt og pepper.
- Like før suppen skal serveres rører du inn 50 gram smør og drysser over litt parmesanost sammen med brødkrutonger og ristete brødskiver
Serveringstips: Kjøp store rundstykker på ditt lokale bakeri eller bak selv. Skjær av toppen på rundstykket og fjern krummen. Server suppen i spiselige suppeboller med et dryss av parmesanost på toppen.