Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 12 pølsebrød eller 8 hamburgerbrød
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 12 pølsebrød eller 8 hamburgerbrød

Pølse- og hamburgerbrød med urter

Pølse- og hamburgerbrød med urter setter smak på grillmåltidet. De bakes av fin gjærbakst og finhakkede urter som basilikum, dill, timian eller rosmarin.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm melken til den er fingervarm og smuldre i gjæren. Ha i sukker, salt, olje og hvetemel. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilser du finhakkede urter. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse.
  • Elt deigen lett, og trill den til en jevn pølse som deles i åtte eller tolv like store deler. Trill jevne og avlange brød til pølsebrød eller runde kaker til hamburgerbrød.
  • Legg dem med god avstand på bakepapir på en bakeplate. La dem hvile i et par minutter før du klemmer brødene lett flate. Dekk brødene med klede og la dem heve til nesten dobbel størrelse.
  • Pensle med vann og stek brødene midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter til de er lysebrune. Avkjøl på rist.

Prøv også pølse- og hamburgerbrød uten urter. 

>> Samleside: Tilbehør til grillmat

Finn mer om samme tema:

0 / 5