Rugbrødlagkake
Rugbrødlagkake er en saftig og smakfull kake med friske bær, silkemyk ostekrem og grov kakebunn. De grove rugbrødsmulene i bunnen gjør kaken litt sunnere.
Ingredienser
Bunn
150 g grovt rugbrød
120 g hasselnøtter
3 ss potetmel
3 egg
120 g sukker
1 ts bakepulver
Fyll
300 g frosne bær
3 ss sukker
1 ts vanillapaste, frø fra en halv vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
Ostekrem
250 g mascarpone
1 ts vanillapaste, frø fra en halv vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
2 dl lett piskbar fløte (25% fett)
2-3 ss melis
Pynt
100 g friske blåbær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Del rugbrødet i biter og kjør det i en hurtigmikser til det blir helt fint. Gjør det samme med hasselnøttene.
- Ha rugbrødsmuler, malte hasselnøtter, bakepulver og potetmel i en bolle og bland sammen.
- Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett rugbrødblandingen og vend forsiktig inn.
- Hell røren i en bakepapirkledd springform på 20 cm.
- Stek kaken midt i ovnen på 200 °C i 20 -25 minutter. Avkjøl kaken på en bakerist.
Prøv med en kakepinne om bunnen er ferdig. Det er bedre å understeke kaken enn å oversteke den.
- Blåbærfyll: Varm opp bærene sammen med sukker og vanilje til de såvidt begynner å koke. Avkjøl.
- Ostekrem: Rør mascarpone og vanillapaste sammen. Tilsett litt av saften fra blåbærene slik at mascarponen får en fin lys lilla farge. Pisk fløten til krem og vend blandingen med mascarpone inn i kremen.
- Montering: Del den avkjølte kakebunnen i to. Legg den ene bunnen på et kakefat og fordel blåbærene på denne. Ta deretter halvparten av ostekremen på den og legg deretter den andre bunnen oppå. Legg resten av kremen på toppen og pynt med blåbær.
Oppskriften er laget av Wenche Eknes som vant oppskriftskonkurransen #SunnereFestkake2018.