Cones med iskrem og bær
Cones med iskrem og bær er kremmerhus av søt gjærbakst som smaker deilig nybakte og er barnas favoritt i bursdag.
Ingredienser
Deig:
6 dl melk
1 pakke gjær
1 kg hvetemel
1 ½ dl sukker
2 ts malt kardemomme
150 g smør
1 sammenvispet egg til pensling
Fyll:
2 kuler vaniljeis eller annen is per cones
2 kurver jordbær
2 kurver blåbær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland alle ingredienser utenom smøret i bakebollen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Tilsett romtemperert smør i terninger og elt videre. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 35 minutter.
- Del deigen i 16 like store emner. Rull ut deigpølser på melet bakebord og tvinn deigen rundt aluminiumsfolierte cones.
- Legg conesene med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir.
- Dekk med plast eller et klede, og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 20 minutter.
- Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter, eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.