Karamellkrem til eclairs
Karamellkrem til eclairs er en nydelig eggekrem som passer til fyll i vannbakkels. Gelatin, kremfløte og sukker blandes med eggeplommer og smør og piskes til luftig konsistens.
Ingredienser
2 gelatinplater
1 ½ dl kremfløte
150 g sukker
120 g eggeplomme
1 vaniljestang
150 g romtemperert smør
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Legg gelatinplatene til bløt i litt vann. Ha sukkeret i en kjele og la dette stå på platen uten at du rører, til det karamelliseres. Hell i fløten og la det småkoke samtidig som du rører, til det ikke er klumper i kremen.
NB! Kremen må lages minst ett døgn før den skal brukes.
- Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene, visp lett sammen med eggeplommene. Hell litt av den varme karamellblandingen over eggeblandingen samtidig som du pisker. Hell deretter hele eggeblandingen over i kjelen samtidig som du pisker.
- Fortsett å piske helt til kremen akkurat bobler, da er den ferdig. Sil kremen før du tilsetter gelatinen. La kremen avkjøles til 45 C°. Tilsett det romtempererte smøret i terninger og bland godt med en stavmikser. Avkjøl kremen i minst 1 døgn.
- Pisk opp kremen til fluffy konsistens.