Grove brownies
Du tror det ikke før du får se det, sier vi ofte - men noen ganger må du også smake. Grove brownies med fullkornsmel er superduper digge! Litt sunnere, men det kan du ikke merke.
Ingredienser
225 g smør
425 g brunt sukker
70 g bakekakao
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts espressopulver, kan sløyfes
1 ss vaniljeekstrakt
4 store egg
170 g fullkornshvetemel
300 g mørk kokesjokolade
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smøret over svak varme. Tilsett sukkeret og rør sammen.
- Varm opp smørblandingen til den er varm nok til at det ryker av den, men det ikke bobler. Det gjør ikke noe om blandingen skiller seg; bare rør i den for å samle den sammen.
- Ha smørblandingen over i en bolle og rør inn kakao, salt, bakepulver, espressopulver og vanilje.
- Hakk opp kokesjokoladen i små biter.
-
Tilsett eggene, ett og ett, under omrøring til røren er glatt.
-
Tilsett mel og sjokoladebiter. Rør igjen til røren er glatt.
-
Hell røren over i et lite stekebrett. Bruk gjerne et som har litt over halvparten av størrelsen som de stekebrettene som hører til stekeovnen din.
-
Stek grove brownies i 30 minutter på 180 °C. Test underveis med en kakenål eller en tynn trepinne. Du skal få fuktige smuler på pinnen, ikke helt rå røre. Brownien bør føles «satt» på kantene og i midten.
-
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl helt på en rist.