Kokosboller med pepperkaker
Har du pepperkaker til overs, kan du lage kokosboller av dem! Disse er luftige og søte, dekket med hvit kokesjokolade og frysetørkede bringebær.
Ingredienser
30 pepperkakehjerter
Marengs
240 g sukker
115 g flytende glukose
75 g vann
140 g eggehvite
20 g sukker
2 ts vaniljeekstrakt
Sjokoladeglasur
350 g hvit sjokolade
25 g kokosfett (delfiafett)
2 ts frysetørkede bringebær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha sukker, glukose og vann i en kjele. Kok til en blank karamell på 117 °C. Bruk gjerne et sukkertermometer.
- Pisk eggehviter til du har et mykt skum som begynner å danne topper. Tilsett sukker litt etter litt, og pisk til du har en lett marengs.
- Sett hastigheten på middels, og hell forsiktig karamellen i en tynn stråle langs kanten av bollen.
- Skru opp hastigheten og pisk til marengsen er avkjølt, minst 5 minutter.
- Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut på pepperkakene til de er dekket.
- Sett kokosbollene kaldt til marengsen stivner.
- Brekk eller hakk sjokolade i mindre biter. Ha sjokoladen i en bolle med delfiafett, og sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad). Obs! Skålen må ikke komme i kontakt med vannet. Trekk kjelen av platen hvis bollen blir for varm.
- La sjokoladen stå i ro noen minutter til den har smeltet. Bruk en skje og og rør blandingen glatt.
- Hell sjokoladen i en bred, litt dyp skål som du kan dyppe en og en kokosbolle oppi. Se til at sjokoladen ikke er for varm før du begynner å dyppe – da vil sjokoladetrekket bare renne av.
- Dryss frysetørket bringebær over.
- Sett kokosbollene på en rist slik at overflødig sjokolade kan renne av. La sjokoladen stivne helt før du serverer kokosbollene.
Kilde: MatPrat