Frokostbriketter
Frokostbriketter er rundstykker av havregryn grov sammalt rug, byggmel og hvetemel som du baker raskt i langpannen.
Nytes ferske i matpakken eller ved siden av en salat.
Ingredienser
Fordeig:
5 dl vann
200 g lettkokte havregryn
200 g sammalt rug, grov
200 g byggmel
Hoveddeig:
5 dl vann
1 pakke gjær
½ dl rapsolje
600 g hvetemel
2 ts salt
2 ss sukker
vann til pensling
byggmel til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Fordeig: Bland sammen vann, havregryn og mel. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen skal være litt klissete.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la stå på benken i ca. 30 minutter.
- Hoveddeig: Varm vannet til det er ca. 37 °C, og smuldre i gjæren. Ha olje, mel, salt og sukker i en bolle. Tilsett gjærblandingen og fordeigen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste fart. Deigen vil fortsatt være klissete.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og kjevle til en firkant som passer størrelsen på langpannen din.
- Smør langpannen og legg deigen oppi. Bruk en kniv, og skjær nesten igjennom slik at du får 24–30 biter. Pensle med vann og dryss over litt byggmel.
- Dekk langpannen med et klede, og la brikettene heve til nesten dobbel størrelse, ca. 35 minutter.
- Stek frokostbrikettene midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.