17. mai-muffins
17. mai-muffins i rødt, hvitt og blått er lekre å servere på koldtbordet på 17. mai. Dekorert med frosting, flagg, kakepynt og blåbær er de festens vinner.
Ingredienser
Muffins:
375 g hvetemel
90 g meierismør
220 g sukker
3 dl vann (melk, kefir eller annen væske)
1 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Frosting
125 g romtemperert smør
2 ts vaniljeessens
½ dl melk
6 - 8 dl melis
Konditorfarge og kakedryss til pynting
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Muffins: Sikt mel i en bolle. Tilsett romtemperert smør i terninger og smuldre det ut i melet. Rør inn sukker, væske og egg. Ikke rør for mye, det skal bare så vidt blandes sammen. Bruk gjerne en slikkepott for å røre inn melet.
- Fordel røren i muffinsformer så de blir 3/4 fulle og stek midt i ovnen ved 180 °C i ca. 20 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist.
- Frosting: Pisk smør, vaniljeessens, melk og 1 dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet. Smørkremen skal bli luftig og smidig. Tilsett mer melis, 1-1,5 dl av gangen og pisk ca. 2 minutter mellom hver gang. Til slutt skal smørkremen være tykk og ha god konsistens. Hvis du vil ha ulike farger på frostingen, må du fordele den i skåler og tilsette ønsket konditorfarge.
- Bruk sprøytepose med middels åpning for å påføre smørkremen fint på kakene. Pynt med ekstra kakedryss etter ønske. Sett kakene kjølig inntil servering.
Prøv også sjokolademuffins, eplemuffins eller blåbærmuffins til 17. mai – eller lag din egen favoritt ut fra vår grunnoppskrift på muffins.