Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 10 sjokoladefondanter
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 10 sjokoladefondanter

Sjokoladefondant

Sjokoladefondant er desserten som smelter i munnen. Server straks etter steking, mens kjernen fortsatt er flytende. Gjerne sammen med en vaniljeis, friske bær eller nyrørt syltetøy.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smøret og rør inn hakket sjokolade. Bland sammen de andre ingrediensene og sikt inn melet, vend inn sjokoladeblandingen.
  • Smør små aluminiumsformer godt med smør og fyll helt fulle. Bruk former som kan rives av.
  • Stek kakene midt ovnen ved 210 °C i 10 minutter.
  • Ta kakene ut av ovnen og la stå i 10 minutter før formene rives forsiktig av.
  • Server med nyrørt jorbærsyltetøy eller friske bær.
    Tips: Steketiden kan variere etter størrelsen på formen og temperaturen kaken har. Det kan derfor være lurt å prøvesteke en kake først. Kakene kan fryses eller oppbevares i kjøleskap ustekte i aluminiumsformene. Kakene trenger ikke å tine før de stekes, men trenger da noe lengre steketid.

    Prøv også sjokoladefondant i appelsinskall når du er på tur!

 

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme