Peanøttsmør cake pops
Peanøttsmør cake pops smaker deilig av peanøttkrokan og salt karamell. Smuldre en kakebunn, trill ut kuler, sett pinne i, og dypp i smeltet sjokolade. Nyt!
Ingredienser
Kakebunn:
3 romtempererte egg
1 dl sukker
80 g mel
3 ss potetmel
2 ts bakepulver
Salt karamellkrem:
100 g sukker
½ ts havsalt
1 ¼ dl matfløte
100 g hvit sjokolade
10 g smør
krokan med salte peanøtter:
2 dl sukker
1 ss vann
2 ss smør
1 dl hakkede salte peanøtter
200 g mørk sjokolade
Lollipoppinner eller trepinner
kakepynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kakebunn: Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt inn hvetemel, potetmel og bakepulver. Vend melblandingen forsiktig inn med en slikkepott.
- Hell blandingen i en smurt 22 cm springform og stek nederst i ovnen på 150 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl opp ned på rist.
- Salt karamell: Smelt sukker på middels varme. La smelte til alt sukkeret er oppløst og du har fått en jevn karamell.
- Ha havsalt og fløte i karamellblandingen. Tilsett først salt og deretter fløte litt etter litt mens du rører kontinuerlig. La blandingen koke forsiktig opp til karamellen er oppløst i fløten.
- Tilsett sjokolade og smør. Rør til du får en jevn konsistens. Avkjøl blandingen.
- Krokan med salte peanøtter: Hakk peanøttene. Smelt sukkeret i en stekepanne eller gryte sammen med vannet. Rør forsiktig til det smeltede sukkeret blir gyllenbrunt. Rør deretter inn smøret. Bland inn nøttene og hell røren over på et bakepapir. La krokanen avkjøles før du hakker den opp i små biter med en kniv.
- Utforming av cake pops: Når kakebunnen er avkjølt, smuldrer du den opp i en bakebolle. Tilsett ønsket mengde av krokanen og bland inn karamell, litt av gangen. Vær oppmerksom på at det lett kan bli for mye. Kaken skal bli klebrig og mulig å rulle til kuler.
- Legg kulene på et fat, og la dem hvile i kjøleskapet mens du smelter sjokolade i et vannbad.
- Ta kulene ut av kjøleskapet, dypp pinnen i sjokoladen og stikk dem deretter halveis inn i kulen. Sett cake popsene i isopor eller oasis for at de skal stå stødig. La kulene hvile i kjøleskap i 10 miutter.
- Dypp hele kulen i sjokolade, strø over kakepynt. La stå i kjøleskapet til sjokoladen stivner. Oppbevar kjølig til servering (kan også fryses).
Glad i cake pops? Prøv også red velvet cake pops og bringebær cake pops.