Gulrotkake
Gulrotkake er en langpannekake som smaker kjempegodt som bursdagkake eller til kaffen. Bland revne gulrøtter i deigen med kanel og topp med kremostglasur.
Ingredienser
Kakebunn:
2 store egg
300 g sukker
180 g smør
200 g hvetemel
1 ts malt kanel
1 ts bakepulver
300 g revet gulrot
Glasur:
180 g smør
180 g melis
1 ts vaniljesukker
125 g kremost naturell
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Pisk inn smeltet smør, og tilsett resten av det tørre. Bland inn revet gulrot.
- Hell røren i en langpanne kledt med bakepapir.
- Stek langpannekaken midt i ovnen på 170 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
- Pisk smør, melis og vaniljesukker til en glatt glasur, men ikke for luftig.
- Pisk inn kremost, og smør på den avkjølte langpannekaken.
Bake til mange? Se alle våre oppskrifter på langpannekake.