Sjokolade- og banankake
Sjokolade- og banankake i langpanne er en rask kake du lager på en time. Med deilig sjokoladeglasur og banangodteri på toppen passer denne fint til barnebursdag.
Ingredienser
Kakebunn:
375 g smør
650 g sukker
6 egg
550 g hvetemel
75 g kakaopulver
3 ts bakepulver
4 moste bananer
330 g lettrømme
Glasur:
125 g smør , romtemperert
250 g melis
2 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
3 ss vann
Pynt:
banangodteri
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Pisk smør og sukker lyst, lett og luftig, tilsett ett egg om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
- Vend inn hvetemel, kakao og bakepulver vekselvis sammen med most banan og rømme.
- Hell røren i en stor langpanne.
- Stek ved 180 °C i 40-50 min. Avkjøl på rist.
- Bland alle ingrediensene til glasuren i en bolle og visp til luftig krem.
- Smør glasuren utover kaken og pynt med godteri.
Bake til mange? Se alle våre oppskrifter på langpannekake.