Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 3 bagetter
Hvor lang tid tar det? 3,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 3 bagetter

Hvitløksbagetter

Hvitløksbagetter er fin loff med deilig smak av hvitløk, og passer godt til salater, middag, grillmat og supper. Ypperlig tilbehør til et ostefat også!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm vannet til det er fingervarmt (37 °C) og smuldre i gjæren. Hold igjen 0,5 dl av vannet til senere i prosessen. Ha i hvetemel og salt. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Tilsett den siste 0,5 dl av vannet, og elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1,5 time.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebordet og del den i tre like store emner. Rull emnene til runde boller. La bollene hvile i 15 minutter før du former dem til lange bagetter.
  • Dekk med plast eller et klede, og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Snitt bagettene med tre skrå snitt og dytt hvitløksbåtene godt ned i snittene.
  • Stek midt i ovnen ved 220 °C i ca. 20 minutter eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

>> Samleside: Tilbehør til grillmat

Finn mer om samme tema:

0 / 5