Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Julefrokosten du garantert har tid til

Den tradisjonsrike julefrokosten skaper mange gode minner. Her er noen ideer uansett om du har god eller dårlig tid til forberedelsene.
Skriv ut

Julen er en tid for å roe ned, til ettertanke og fine stunder med våre kjære.

Samtidig er det mange som stresser med alt de skal rekke – fra baking til gaver og vasking.

 

Men julefrokost vil vi jo ha, uansett hvor mye tid vi har! Derfor har vi samlet sammen noen oppskrifter for julefrokosten tilpasset tre forskjellige ambisjonsnivåer. 

 

Basisen for den gode julefrokosten er godt brød som passer til de ulike julepåleggene, noe påsmurt og gjerne en julekake som en søt avslutning.

 

Julefrokost for den travle

Du føler tiden er altfor knapp, men vil så gjerne samle folket ditt til en frokost spekket med julestemning. Her er det du serverer: 

oppskrift på Raskt julebrød

Raskt julebrød med masse smak, server gjerne med en god ost.

  1. Brød: Rør enkelt sammen et raskt og grovt julebrød – krever bare 15 minutter aktiv baking. Raskt julebrød smaker nydelig med ost. Alternativet er å svinge innom bakeren din eller butikken for å plukke med et ekstra godt brød. 
  2. Påsmurt: La gjestene mekke seg en deilig bagett med lammerull og guacomole, og server en god ost til julebrødet.
  3. Julekake: Server seige og søte kokosmakroner – kjøp i butikk eller lag selv på 30 minutter.

Julefrokost for den med middels god tid

Her er det den gylne middelvei som gjelder. Noe hjemmebakt, noe semi-hjemmelaget og noe kjøpt. Brød, påsmurt og julekake for deg som har litt tid til rådighet:

Havrescones med okserull

Havrescones med okserull, ruccola og srirachamajones

  1. Brød: Bak saftige havrescones – ferdig på en liten time.
  2. Påsmurt: Lag en spicy srirachamajones og smør på sconesene, legg på okserull og ruccola. Voila, en spicy og god sandwich til julefrokosten. 
  3. Julekake: server kakemenn dyppet i sjokolade. Kakemenn finner du over alt i desember, kjøp kakemenn uten pynt og sjokolade og konditorfarge (rød og grønn) og pynt kakene selv som en morsom aktivitet på julefrokosten.

Mesterbakerens julefrokost

Stikkord for julefrokost hos mesterbakeren er nydelige smaker, detaljer og overdådighet.  Her er menyen for deg som virkelig vil imponere og prioriterer julebaksten høyt i desember: 

Julepyntet marsipankake

Hva med å avslutte julefrokosten med et stykke nydelig julepyntet marsipankake?

  1. Brød: Mesterbakeren har selvsagt en surdeig stående i kjøleskapet og disker opp med et langtidshevet fint surdeigsbrød eller en spennende julefocaccia med tranebær og valnøtter. 
  2. Påsmurt: Server luksussmørbrød med pepperrotkrem og røkelaks toppet med lakserogn og confiterte vaktelegg på ditt nybakt surdeigsbrød. 
  3. Julekaker: Avslutt en overdådig julefrokost med julepyntet marsipankake med deilig fyll av bringebær, pyntet med melisglasur og marsipanfigurer.