7 smørbrød som tyvstarter førjulstiden
Tallet sju har vært viktig i både i eventyr og i dagligliv. Og grunnen til at vi gjerne kan bake sju slag til jul er koblet mot både overtro og religion. Sju skal bringe lykke. Det er noe magisk med tallet sju, som faktisk også er det tallet som brukes oftest i Bibelen.
Vi ser på det også som en smakfull anledning til å friste deg med sju av våre nydelige smørbrød spm tyvstarter førjulstiden.
1. Smørbrød med røkelaks og sitron til førjulstiden
Herlig fristende for både øyne og mage. Skiver av norsk røkelaks med noen dråper sitronsaft over. Eksklusivt og enkelt.
>> Her finner du ingredienser og fremgangsmåte.
2. Smørbrød med ribbe til førjulstiden
Lite sier jul som ribbe. Dette smørbrødet er en perfekt måte å få en smak av jul uten å ta ribbegleden fra julaften. Varm eller kald ribbe? Valget er helt og holdent ditt.
>> Se oppskriften på smørbrød med ribbe
3. Smørbrød med Edamer til førjulstiden
Julen har selvsagt også oster vi forbinder med høytiden. Den runde edamerosten er nok på toppen av den lista. Med godt grovt brød, noen skiver Edamer og epleskiver blir en enkel brødskive et festmåltid.
4. Blings med rødbethummus
Å kalle dette et smørbrød er nok å dra det litt langt, men vi kunne ikke dy oss. Smør brødskiven med et lag rødbetehummus og suppler med friske eller ovnsbakte grønnsaker for et velsmakende plantebasert alternativ i førjulstiden.
5. Julesandwich
Juleskinke, grov sennep, appelsin og surkål. Mmmmm, da snakker vi tyvstart på JUL med store bokstaver.
6. Sildesmørbrød til førjulstiden
Sildesmørbrød er en nordisk klassiker. Smørbrød med stekt sildefilet, remulade og råkost lar silden få hedersplassen på gode skiver av nybakt landbrød. Sandwichen passer fint til lunsj eller lett middag til førjulskosen.
7. Smørbrød med fenalår og flatbrød
Visste du at du kan bruke biter av flatbrød på smørbrød? Det blir slett ikke smør på flesk: Flatbrødet gir en ekstra krunsj, og du vil garantert teste dette på flere smørbrød i førjulstiden.
>> Oppskrift på smørbrød med fenalår og flatbrød