Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Julekaker til gjenbruk

Rester av julekakene kan brukes i desserter, konfekt og andre kaker. Her har vi samlet 5 tips til hvordan gjenbruke julebaksten og unngå at den blir matsvinn.
Skriv ut

Har du brukt tid og krefter på å bake eller kjøpe inn gode småkaker til jul? I så fall er det kjedelig både for deg og miljøet å kaste de som blir til overs. Og når januar kommer vil vi jo gjerne slippe å bli fristet av for mange søte saker…

 

Her er noen tips til hva du kan bruke restene av julekakene til. Kanskje en av disse passer til romjulsselskapet eller nyttårsfeiringen?

 

1. Strøssel til desserter

 

Det enkleste og beste er bare å knuse kakene og strø kakekrønsjen over for eksempel byggrynskrem, multekrem, iskrem eller andre desserter. Noe som kan løfte opplevelsen både til smak og utseende.  

 

2. Konfekt

 

Punsjeboller er en klassiker og kan gjerne lages av julekaker. Bland kakesmuler med mandler, smør, melis, eggeplommer og litt rom, så er de ganske snart klare til å trilles, pyntes og nytes sammen med en kopp kaffe. Eller hva med denne oppskriften? Enda enklere.  

 

3. Ostekake

 

Bunnen til ostekaker lages ofte på kjeks eller av rugbrødsmuler som i kaken på bildet her. Bruker du julekaker får ostekaken en ekstra smak av jul. Slik som denne ostekaken med salt karamell.

 

4. Trestammer

 

Trestammer, eller det svenskene kaller for damsugare, er den perfekte måten å bruke opp kakerester på. Her kan formkake, muffins, sjokolade bli reinkarnert til herlige små kaker. Dette fortjener kakerestene våre!

 

5. Trifle

 

Pisket krem, friske bær og kakesmuler slår aldri feil. Prøv trifle  eller tilslørte bondepiker med julekaker som søt avslutning til julemiddagen. 

 

Om du ønsker å beholde julekakene som de gode småkakene de er. Les våre tips til oppbevaring her.

Finn mer om samme tema: