Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Nyttårsmenyen som redder julematen

Staselig selskapsmat, samtidig som du redder restene av julematen fra søpla? Her er menyen!
Skriv ut

I julen får vi ofte ekstra gjester i hus – og med ekstra gjester kommer ofte ekstra mat. Kjøkkenet bugner av godsaker og jammen kan vi undre oss over hvordan vi skal rekke å spise opp alt?

 

Løsningen er enkel – spis opp restene på nyttårsaften! Vi har satt sammen en nyttårsmeny som er både staselig og flott, samtidig som den redder baksten du allerede har i hus fra å havne i søpla på den andre siden av nyttår.

 

Menyen kan justeres opp eller ned, avhengig av hvor mange dere blir til bords.

 

Brødrester som elegant forrett 

Bruschetta med røkelakskrem starter nyttårsmenyen

Bruschetta med brusende bobler til gir en sprudlende start på nyttårsmenyen.

Har det blitt litt for mye av det gode med fint bakverk og bagetter til julens frokoster? Det bruker du raskt opp igjen med denne deilige forretten. 

Vi anbefaler en elegant bruschetta med røkelakskrem eller deilig julepålegg – perfekt for å få brukt opp brødrester fra romjulen. 

 

Grønn brødsuppe som mellomrett

ertesuppe med brøtkrutonger

Både brødrester til jevning og som krutonger i denne deilige grønne ertesuppen.

Du kan lage en frisk, grønn brødsuppe med belgfrukter til mellomrett  – fargen er en fest for øyet. Den kan også brukes som forrett.

 

>> Les også: Slik gjør du gammelt brød digg igjen.

 

Kalkun – en smakfull og saftig hovedrett

Kalkun – en smakfull og saftig hovedrett til nyttårsmenyen

Helstekt kalkun er et vakkert og imponerende syn på matbordet. Følger du denne oppskriften fra MatPrat vil du garantert oppnå et smakfullt og saftig resultat – og få brukt opp brødrestene i stuffingen i samme slengen.

 

Waldorfsalat er det selvsagte tilbehøret til kalkun. Prøv en ny variant av waldorfsalat med bygg – gir en spennende, nøtteaktig smak og knasende godt.

 

Stilfulle julekaker som dessert

Trifle med berlinerkranser som nyttårsdessert

Flambert marengs skaper ekstra nyttårsstemning

Har du brukt tid og krefter på å bake eller kjøpe inn gode småkaker til jul? I så fall er det kjedelig både for deg og miljøet å kaste de som blir til overs. I boksene dine med julekaker gjemmer det seg et utgangspunkt for de lekreste juledesserter til årets nyttårsmeny.

 

Med godsaker som råkrem, bringebær og gelé blant ingrediensene er for eksempel trifle med berlinerkranser en skikkelig julete festdessert. Eller du kan bruke det du har igjen av pepperkaker, enten i ostekakens pepperkakebunn, som iskremsandwich eller i barnas juledessert med pepperkaker og kokosbollemasse.

 

Søtt punktum med nyttårskake 

Bruk julens peppernøtter til å skape en fest av en bubble cake!

 

Ønsker du å ta festkaken et hakk opp kan du lage en fest av en bubble cake med julens peppernøtter. Eller du kan velge en løsning med minst mulig arbeid: Å forvandle toliteren med is til en dekorativ iskake som passer i de flotteste juleselskaper.

 

Godt nyttår!