Ostekake med bunn av kakerester
Ostekake med salt karamellsaus. Kan det bli bedre? Joda! Bunnen er laget av kakerester. Bedre unnskyldning kan du ikke få for å lage og nyte denne festen av en ostekake!
Ingredienser
Du trenger
En rund form, ca 24 cm.
Kakebunn
200 g småkaker
75 g smør
Ostekake, fyll
5 stk gelatinplater
400 g kremost
3 dl kremfløte
1 dl melis
Karamellsaus
2 dl kremfløte
1 dl sukker
1 dl lys sirup
100 g smør
1 ½ ss gourmetsalt
Topping
1 dl kakesmuler
½ dl hakkede mandler
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
-
Bunn: Smelt smør. Knus småkakene i en foodprosessor og bland i smeltet smør.
-
Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl.
Du kan også knuse småkakene ved å putte dem i en plastpose og klemme eller kjevle over til alle kjeksene er jevnt smuldret. -
Fyll: Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med melisen.
-
Bland inn kremosten og rør til en glatt krem.
-
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
-
Fordel kremen oppå den stekte bunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
- Karamellsaus: Kok opp fløten sammen med sukkeret, sirupen og halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele.
- La blandingen koke til den har fått en tykk konsistens og en brun farge, ca 10–15 minutter.
- Rør inn det resterende smøret, og la karamellsausen kjøles ned. Smak til med gourmetsalt.
- Pynt kaken rett før servering med karamellsaus, kakesmuler og hakkede mandler.
PS! Denne oppskriften er fin for å bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!