Ostekake med gelelokk og friske bær
Ostekake med friske bær er en enkel kake å lage til dessert. Kremen av sitrongelé, lettrømme, kremost, melis og vanilje pyntes med gelélokk og bær du har tilgjengelig.
Ingredienser
Kjeksbunn:
225 g finknust digestive eller kornmo kjeks
125 g smeltet meierismør
Ostekrem:
1 pk sitrongelépulver (á 125 g)
2 ½ dl vann
3 dl kremfløte
3 dl lettrømme
200 g kremost naturell feks. Philadelphia
2 dl melis
1 ts vaniljesukker
Gelelokk:
1 pk gelépulver med bringebærsmak (á 125 g)
2 ½ dl vann
Til pynt:
Ca. 200 g friske bær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Start med å lage sitrongelé etter anvisningen på pakken, men bruk halv mengde vann (2,5 dl). Sett til avkjøling.
- Bland sammen smeltet smør og knust kjeks. Trykk ned i en 24 cm springform og sett til avkjøling.
- Visp fløte til krem. Tilsett rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Bland godt.
- Hell i den avkjølte geléen og rør til alt blander seg i ostekremen.
- Fordel ostekremen over kjeksbunnen og sett kaken til avkjøling på et kaldt sted til den er stivnet. Pynt med friske bær.
- Lag gelélokket når ostemassen er stivnet. Kok opp vann i en liten kjele, trekk kjelen av platen og rør inn gelépulver. Rør til pulveret er helt oppløst, og la blandingen avkjøle seg litt. Sørg for at den fortsatt er flytende når du heller den over ostemassen i formen.
Hell gjerne geléen over baksiden av en spiseskje, da unngår du bobler i geléen eller merker av strålen i ostemassen.
- Sett formen kaldt til geléen har stivnet, 1-2 timer.
- Bruk en liten, spiss kniv og skjær langs kanten av springformen. Mens kaken er kald, kan du også enkelt flytte den fra bunnen av springformen over på et kakefat. Bruk gjerne en stor palett eller en kakespade til hjelp.
- Ostekake med gelelokk pyntes med friske bær, gjerne en blanding av bjørnebær, bringebær, blåbær og rips. Du kan også drysse litt knust kjeks på kaken rett før servering.
Glad i ostekake? Prøv også ostekake med sjokoladelokk og ostekake med ferskepuré.