Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1 time + avkjøling
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 ostekake
Hvor lang tid tar det? 1 time + avkjøling
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 ostekake

Ostekake med friske bær

Ostekake med friske bær er enkel å lage til dessert. Kremen av sitrongelé, lettrømme, kremost, melis og vanilje pyntes med gelélokk eller for eksempel blåbær.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Start med å lage sitrongelé etter anvisningen på pakken, men bruk halv mengde vann (2,5 dl). Sett til avkjøling.
  • Bland sammen smeltet smør og knust kjeks. Trykk ned i en 22 cm springform og sett til avkjøling.
  • Visp fløte til krem. Tilsett rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Bland godt.
  • Hell i den avkjølte geléen og rør til alt blander seg i ostekremen.
  • Fordel ostekremen over kjeksbunnen og sett kaken til avkjøling på et kaldt sted til den er stivnet. Pynt med friske bær. 
    Tips: Hvis du vil ha gelélokk på kaken, heller du over avkjølt rød gele når ostekremen har stivnet. Plasserer du et stort pepperkakehjerte midt på kaken, vil geleen legge seg rundt dette, og du kan fylle hjertet med friske bær. Sett til videre avkjøling.

    Glad i ostekake? Prøv også ostekake med sjokoladelokk og ostekake med ferskepuré.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer