Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Ukens julemål 4

Få en stressfri julebakst med vår ukeplan, tre julekaker med handleliste og utstyrsliste, samt noen tips for bakelogistikk og forberedelser. Kos deg med ukens julemål!
Skriv ut

Baking er en superhyggelig aktivitet å gjøre sammen både med venner og familie som garantert gir julestemning. Og de fleste julekakene er egentlig ikke så vanskelig å lage, du skal bare vite hva du trenger og hvordan du gjør det.

 

Men man verken må eller trenger å bake alle julekakene selv til jul! Bakeri og butikker tilbyr masse gode julekaker. Uansett, bli inspirert og fristet til å spise julekaker!

 

UKEPLAN JULEBAKST #4

1. Brune pinner

>>Oppskrift på seige og gode brune pinner.

 

2. Barnas konfekt

Dette er en konfekt alle liker, og som gjør seg som julepresang. Se hele oppskriften her

 

3. Julekake – julebrød

>>Se vår populære oppskrift på julekake

 

HANDLELISTE:

1,3 kg siktet hvetemel

3 dl lettkokte havregryn
400 g sukker 
1 ss lys sirup
550 g smør 
50 g gjær
6 dl melk
2 egg
3 ts vaniljesukker 
2 ss kakaopulver
1 ts malt kanel
¼ ts salt
2 ts malt kardemomme
1 ts natron
Litt hakkede mandler
2 ss sterk kaffe
1 pk kokos
250 g rosiner
2 pk sukat
 

UTSTYRSLISTE:

Vekt, dl-mål, måleskjeer, bakeboller med lokk (eller plastfolie), miksmaster, sleiv, slikkepott, kniv, skjærebrett, pensel, stekespade, liten kjele, skål og fat, bakepapir, stekebrett, rist, kjøkkenhåndkle og selvfølgelig kakeboks til julekakene.

 

Klikk her for ukeplan 1; smultringer, kokosmakroner og fattigmann, ukeplan 2; goro, kakemenn og krumkaker og ukeplan 3; sirupssnipper, lussekatter og sandkaker.

 

Det trengs også litt skikkelig mat i magen under julekakebakingen. Så enkelt og godt som godt brød med fenalår og rømme, kan det gjøres. Klikk på bildet for oppskrift. Peanøttbrød med fenalår og rømme