Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Ukens julemål 4

Få en stressfri julebakst med vår ukeplan, tre julekaker med handleliste og utstyrsliste, samt noen tips for bakelogistikk og forberedelser. Kos deg med ukens julemål!
Skriv ut

Baking er en superhyggelig aktivitet å gjøre sammen både med venner og familie som garantert gir julestemning. Og de fleste julekakene er egentlig ikke så vanskelig å lage, du skal bare vite hva du trenger og hvordan du gjør det.

 

Men man verken må eller trenger å bake alle julekakene selv til jul! Bakeri og butikker tilbyr masse gode julekaker. Uansett, bli inspirert og fristet til å spise julekaker!

 

UKEPLAN JULEBAKST #4

1. Brune pinner

>>Oppskrift på seige og gode brune pinner.

 

2. Barnas konfekt

Dette er en konfekt alle liker, og som gjør seg som julepresang. Se hele oppskriften her

 

3. Julekake – julebrød

>>Se vår populære oppskrift på julekake

 

HANDLELISTE:

1,3 kg siktet hvetemel

3 dl lettkokte havregryn
400 g sukker 
1 ss lys sirup
550 g smør 
50 g gjær
6 dl melk
2 egg
3 ts vaniljesukker 
2 ss kakaopulver
1 ts malt kanel
¼ ts salt
2 ts malt kardemomme
1 ts natron
Litt hakkede mandler
2 ss sterk kaffe
1 pk kokos
250 g rosiner
2 pk sukat
 

UTSTYRSLISTE:

Vekt, dl-mål, måleskjeer, bakeboller med lokk (eller plastfolie), miksmaster, sleiv, slikkepott, kniv, skjærebrett, pensel, stekespade, liten kjele, skål og fat, bakepapir, stekebrett, rist, kjøkkenhåndkle og selvfølgelig kakeboks til julekakene.

 

Klikk her for ukeplan 1; smultringer, kokosmakroner og fattigmann, ukeplan 2; goro, kakemenn og krumkaker og ukeplan 3; sirupssnipper, lussekatter og sandkaker.

 

Det trengs også litt skikkelig mat i magen under julekakebakingen. Så enkelt og godt som godt brød med fenalår og rømme, kan det gjøres. Klikk på bildet for oppskrift. Peanøttbrød med fenalår og rømme

Les eller skriv kommentarer