Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Ukens julemål 3

Hele førjulstiden gir vi deg en ukeplan for julebaksten bestående av tre julekaker med handleliste og utstyrsliste, samt noen tips for bakelogistikk og forberedelser. Kos deg med ukens julemål!
Skriv ut

Baking er en superhyggelig aktivitet å gjøre sammen både med venner og familie som garantert gir julestemning. Og de fleste julekakene er egentlig ikke så vanskelig å lage, du skal bare vite hva du trenger og hvordan du gjør det. 

 

Men man verken må eller trenger å bake alle julekakene selv til jul! Bakeri og butikker tilbyr masse gode julekaker. Uansett, la deg inspirere og friste til å spise julekaker.

 

UKEPLAN JULEBAKST #3

3. Sirupssnipper

> Oppskriften på sirupssnipper.

 

1. Lussekatter

Lussekatter må man ha til Luciadagen. Her er vår kvalitetsikrede oppskrift.

 

2. Sandkaker

>>Les her hva du trenger for å lage sandkaker.

 

HANDLELISTE:

 1,7 kg hvetemel
500 g sukker
125 g mørk sirup
7 dl melk 
450 g smør
3 stk egg 
1 pk gjær
200 g mandler
Rosiner 
½ ts natron
½ ts pepper
½ ts ingefær
½ ts nellik
½ ts  kanel
½ ts  muskat
250 mg safran eller 1 ts gurkemeie
1 ts salt
 

UTSTYRSLISTE:

Vanlige redskaper: Vekt, dl-mål, måleskjeer, bakeboller med lokk (eller plastfolie), visp, miksmaster, sleiv, slikkepott, kniv, stekespade, kjevle, pensel, liten kjele, bakepapir, stekebrett, rist, kjøkkenhåndkle og selvfølgelig kakeboks til julekakene

Spesielle redskaper: sandkakeformer – fås kjøpt i vanlige kjøkkenbutikker, linjal til å skjære ut sirupssnipper, bakkelspore

 

Klikk her for ukeplan 1; smultringer, kokosmakroner og fattigmann og 2; goro, kakemenn og krumkaker.

 

Julesandwich

Travle førjulsdager? Lag deg en julesandwich – et kjempeenkelt og godt måltid.