Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 muffins
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 muffins

17. mai-muffins

17. mai-muffins i rødt, hvitt og blått er lekre å servere på koldtbordet på 17. mai. Dekorert med frosting, flagg, kakepynt og blåbær er de festens vinner.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Muffins: Sikt mel i en bolle. Tilsett romtemperert smør i terninger og smuldre det ut i melet. Rør inn sukker, væske og egg. Ikke rør for mye, det skal bare så vidt blandes sammen. Bruk gjerne en slikkepott for å røre inn melet.
  • Fordel røren i muffinsformer så de blir 3/4 fulle og stek midt i ovnen ved 180 °C i ca. 20 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist.  
  • Frosting: Pisk smør, vaniljeessens, melk og 1 dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet. Smørkremen skal bli luftig og smidig. Tilsett mer melis, 1-1,5 dl av gangen og pisk ca. 2 minutter mellom hver gang. Til slutt skal smørkremen være tykk og ha god konsistens. Hvis du vil ha ulike farger på frostingen, må du fordele den i skåler og tilsette ønsket konditorfarge.
  • Bruk sprøytepose med middels åpning for å påføre smørkremen fint på kakene. Pynt med ekstra kakedryss etter ønske. Sett kakene kjølig inntil servering.

Prøv også sjokolademuffins, eplemuffins eller blåbærmuffins til 17. mai – eller lag din egen favoritt ut fra vår grunnoppskrift på muffins.

Finn mer om samme tema:

4.2 / 5
5 stemmer