Asiatisk byggrynsgrøt med kokosmelk
Denne grøten er en spennende miks av norsk tradisjonsmat og asiatiske impulser.
Ingredienser
2 ½ dl byggryn eller perlebygg
1 bit ingefær
1 stilk sitrongress
2 båter hvitløk
Saft av 1 lime
2 ss sukker (lys brunt)
½ boks kokosmelk
7 dl kylling- eller grønnsaksbuljong
5 kaffirlimeblader
2 ss fiskesaus
2 stk pak choi
1 grønn chili
1 dl hakkede peanøtter
2 ts ristede sesamfrø
Frisk koriander
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Legg byggryn i bløt natten over.
Har du ikke tid til å la byggryn ligge i bløt, kan du bruke perlebygg istedet – som ikke trenger bløtlegging.
- Hell av bløtleggingsvannet og kok byggrynene i en kjele med buljong, revet hvitløk, revet ingefær, kaffirlimeblader og en stilk sitrongress. Kok til grynene er møre, rundt 45-60 minutter. Rør jevnlig.
- Tilsett kokosmelken og kok videre i 10 minutter.
- Smak til med fiskesaus, limesaft og sukker.
- Del pak choi i to på langs og stek den raskt i litt olje i en stekepanne.
- Anrett grøten i en skål. Legg på kål, dryss over peanøtter og sesamfrø. Topp med grønn chili og koriander.