Bakt byggrynsgrøt med gulrot
Denne bakte grøten er en variant av hverdagsklassikeren, men smaker nesten som gulrotkake. Denne er perfekt for de litt roligere morgenene du vil kose deg litt ekstra - eller som en varm og lun middag.
Ingredienser
4 dl byggryn
1 ts bakepulver
¼ ts ingefær
¼ ts muskatnøtt
½ ts kanel
½ ts kardemomme
En klype grovmalt salt
2 egg
5 dl havremelk (eller annen valgfri melk)
4 middels store gulrøtter
1 ss rapsolje, til smøring av formen
Topping
4 ss lønnesirup, honning eller agave
150 g valnøtter
100 g solsikkekjerner
slik gjør du
Vis ingredienser
I denne oppskriften trenger du bløtlagte byggryn. Byggrynene kan legges i vann over natten. Eller du kan bruke prekokte byggryn.
Slik gjør du
- Riv gulrøtter grovt på et rivjern.
- Ha byggryn og krydder i en bolle. Visp sammen egg og ha dem i bollen sammen med melken. Bland sammen og rør inn revne gulrøtter og rosiner.
Hvis du har glemt å bløtlegge kornene i forkant, kan disse kokes lett før ingrediensene blandes sammen.
- Pensle en ildfast form eller porsjonsskåler penslet med rapsolje. Ha i byggrynsblandingen.
- Sett formen(e) midt i ovnen på 175 °C og stek i 20-30 minutter.
- Dryss grovhakkede nøtter og solsikkekjerner over den bakte grøten. Ringle over honning, agave eller lønnesirup til slutt.
Ønsker du et vegansk alternativ kan du bytte ut eggene med chia- eller linfrø-«egg». Rør sammen 1 ss kvernet chia- eller linfrø og 3 ss vann og vent i 15 minutter til det blir seigt.