Bartekake
Bartekake er en morsom kake med browniebunn og lakristopping som passer perfekt til movember. Hvert år i november oppfordres menn i hele verden til å la barten gro. Dette er for å øke bevisstheten og endre holdningene rundt menns helse, samt samle inn penger til støtte for Kreftforeningens arbeid.
Ingredienser
3 dl sukker
4 ss kakaopulver
1 ½ dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
150 g smør
2 egg
Glasur
4 ss sukker
4 ss vann
16 stk. Kick lakrisstang (myk lakriskaramell)
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kakebunn: Bland alt det tørre. Tilsett egg og smeltet smør, og bland godt. Fordel røren i en 22 cm smurt rund form.
- Stek kaken midt i ovnen på 150 °C i ca. 40 minutter. Stekeovner varierer ofte i temperatur, sjekk derfor mot slutten av steketiden, om kaken nærmer seg ferdig. Kaken skal være litt seig.
- Del kaken på midten i et bølgemønster (likt yin og yang). Snu den ene kakedelen og plasser dem med den runde siden mot hverandre og bartetuppen oppover.
- Lakrisglasur: Bland sukker og vann i en kjele. Kok opp, og rør inn lakrisstengene på svak varme. Rør til lakrisen har smeltet. Ha til slutt i smøret og visp godt. La glasuren avkjøle en kort stund før du fordeler den utover kaken.
- Vent noen minutter til lakrisen stivner litt, så bruker du baksiden på en gaffel el. til å stripe opp bartemønstret.
Tips: Om du ikke er så glad i lakris går fint an å bruke sjokoladeglasur istedenfor.