Blings med ost og skinke
Ost og skinke blings er en evig klassiker hos både unge og gamle. Med hjemmelaget urteaioli smaker den enda bedre!
Ingredienser
Urteaioli:
2 dl solsikkeolje
1 ½ dl olivenolje
2 fedd hvitløk
Fersk basilikum og persille
1 ss sitronsaft
1 ts dijonsennep
1 klype salt
1 egg
Blings:
2 skiver havrebrød
2 ss urteaioli
4 skiver gulost
2 skiver kokt skinke
2 store blader crispiesalat
4 skiver snack-tomat
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Urteaioli: Ha alle ingrediensene, unntatt egget, i en stavmikser. Miks alt sammen til en jevn væske.
- Knekk egget i beholderen, og stavmiks på rolig tempo mens du løfter mikseren sakte til overflaten. Smak til med ekstra sitron, salt og pepper hvis det trengs.
- Blings: Skjær grovt havrebrød eller annet ønsket brød i skiver. Smør et lag urteaioli på skivene, mengde etter ønske. Resten av urteaiolien kan brukes til annet godt, som byggrynssalat og focaccia.
- Legg crispisalat på skivene, deretter ost og skinke. Topp hver av brødskivene med to skiver smaksrik tomat, og velbekomme.