Blinis med kremost, nøtter og honning
Blinis med kremost, hasselnøtter og honning er små delikate russiske pannekaker som ligner på lapper. Server dem gjerne med både salte og søte toppinger.
Ingredienser
Blinis:
2 egg
3 dl melk
¼ pakke gjær
120 g bokhvetemel eller byggmel
60 g hvetemel
½ ts salt
50 g smør
Tilbehør:
1 ss kremost naturell
2 ss hasselnøtter
1 ss honning
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Skill eggeplommene fra hviten. Rør ut gjæren i romtemperert melk. Visp inn melet slik at du får en glatt røre. Visp inn eggeplommer og salt.
- La røren svelle under et kjøkkenhåndkle i ca. en time.
- Smelt smøret og avkjøl dette. Stivpisk eggehvitene. Ha smøret i blinirøren og vend inn eggehvitene.
- Stek bliniene på middels varme til passe tykke lapper. Snu blinien når den ser porøs ut på oversiden og er pent gyllen på undersiden. Avkjøl på rist.
- Servering: Smør naturell kremost på blinisene. Grovhakk hasselnøttene, strø dem over kremosten og drypp over honning til slutt.
>> Prøv også våre tradisjonelle, velsmakende byggmelslapper.