Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 25 rødbetbriks
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 25 rødbetbriks

Briks med rødbete

Rundstykker med rødbete er fristende gjærbakst av sammalt hvete og rug, mandler og rødbetjuice. Passer godt til lunsj med fiskepålegg, ost og diverse posteier.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bland sammen sammalt hvete og sammalt rug. Tilsett vannet og la blandingen stå på benken i 20–30 minutter. 
  • Tilsett hvetemel, hakkede mandler, gjær, salt og rødbetjuice. Elt deigen i en kjøkkenmaskin til den blir smidig og glatt. Deigen er ferdig eltet når du kan strekke den til en tynn hinne, nesten som en tyggis. Dekk med plast eller et klede og la heve i ca. 30 minutter. 
  • Del deigen i to like store emner som du ruller ut til pølser. Klem deigpølsene litt flate og del av stykker på ca. 100 gram. Legg stykkene på bakepapirkledte stekeplater. Pensle med egg og pynt med mandelflak. Dekk med et klede og la heve i ca. 1 time.
  • Forvarm ovnen til 240 °C. Sett inn stekeplaten midt i ovnen og senk temperaturen til 210 °C. Stekes i 15–16 minutter. Avkjøl på rist.
    Oppskriften er laget av landslagsbaker Nikolai Meling. 

    Server gjerne rundstykkene til byggrynssalat med feta og mynte eller lun kyllingsalat med pesto

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer