Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 12 hjerter
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 12 hjerter

Brødhjerter

Herlige små hjertebrød som passer perfekt i matpakken helt uten pålegg. Bak en stor porsjon og frys ned, så kan du ta opp etterhvert som du ønsker.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Ha mel, salt, sukker og vann i en bakebolle, og smuldre i gjæren i vannet.Elt deigen godt for hånd eller i en kjøkkenmaskin, i ca. 10 minutter på lav hastighet. Ha deretter i skinke, finhakket purre, revet ost og olje og elt dette inn i deigen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Kjevle ut til en stor leiv, ca. 2 cm tykk. Bruk en en pepperkakeform til å stikke ut hjerter. Legg brødhjertene på en stekeplate dekket med bakepapir.
  • Dekk brødhjertene med plast eller et klede, og la de etterheve til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter.
  • Pensle lett med sammenvispet egg, og dryss over sesamfrø.
  • Stek brødhjertene midt i ovnen ved 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

 

Prøv også våre oppskrifter på grove horn med ost og skinke eller matmuffins med fetaost og cherrytomater i matpakken. 

 

> Flere tips til turmat her!

>> Se også vår samleside om matpakker for mer inspirasjon!

Finn mer om samme tema:

2.8 / 5
178 stemmer