Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels

Brødpinner med pepper

Brødpinner med pepper, eller grissini, passer godt som snacks eller som tilbehør til middag. Bakes med olivenolje og er et fint alternativ til potetgull.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle, men hold igjen 1 dl vann, oljen og pepperen til senere. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Nar deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen skal nå vare smidig og ha en blank overflate. Tilsett deretter olivenoljen og pepperen, og bland disse inn i deigen på sakte fart.
  • Dekk bakebollen med plast, og la den heve i en halv time. Hell deigen ut på bakebordet. Brett den sammen og legg den tilbake i bollen. La deigen heve videre i ca. 1 time.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord og skjær ut tynne strimler. Strekk strimlene ut på en plate med bakepapir. Det er viktig at strimlene ikke blir for tynne, men heller ikke for tykke.
  • Pensle strimlene med olivenolje, og strø med litt flaksalt eller havsalt. La dem heve i 10 minutter.
  • Stek brødpinnene midt i ovnen ved 220 °C i 10–15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøles på rist.

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
9 stemmer