Brødstekte fiskekaker
Prøv en ny vri når du steker fiskekaker: Smør farsen på brødskiver og stek dem sammen! Det gir brødstekte fiskekaker som er både raskt, sunt og godt.
Ingredienser
400 g hvit fisk, som torsk, lysing, sei eller hyse (skinn og beinfri)
1 ss salt
1 egg
1 eggeplomme
1 dl havremelk eller melk
½ sitron (revet skall og sitronsaft)
1 ss frisk estragon
½ ts kajennepepper
4 grove brødskiver
1 ss solsikkeolje
1 ss smør
½ ts maldonsalt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
-
Kjør fiskefileten fin i en food processor med salt til den er god og seig. Det er viktig at fiskefileten er så kald som mulig, da vil ikke farsen skille seg. Konsistensen skal være smidig.
-
Spe med eggene og melken. Tilsett revet sitronskall, estragon, og smak til med litt kajennepepper.
-
Smør fiskekakefarsen ut over brødskiven og stek den i en panne med solsikkeolje noen minutter til skiven er gyllen.
-
Snu skiva og stek fiskekakene ferdig sammen med smør i noen minutter. Ha på sitronsaft og maldonsalt og server med det samme.
- Server gjerne brødstekte fiskekaker med friske tomater, salat eller noen rester av kokte poteter.
Flere raske brødmiddager: