Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 6-8 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 6-8 porsjoner

Brunsviger

Brunsviger er smaken av Danmark. Herlig søt gjærbakst med syndefull sukkerglasering av brunt sukker og smør. Server den fersk, og gjerne litt lun.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Vi har valgt å lage vår brunsviger i en rund springform, men du kan med fordel lage brunsviger i en stor langpanne. Da anbefaler vi at du dobler oppskriften.

Slik gjør du

  • Lag fyllet først: Ha brunt sukker, kanel og smør i en kjele og la det smelte sammen over lav varme under omrøring. Rør det godt sammen til en samlet røre.
  • Sett sukkerblandingen til avkjøling.
  • Da er det tid for å lage deigen til brunsvigeren: Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av varmen når smøret er smeltet. Hell smøret i en bakebolle. Tilsett først melk og så gjær. Rør godt rundt til gjæren er oppløst.
  • Tilsett egg, salt, sukker, kardemomme og mel. Rør deigen sammen til den er smidig.
  • Kle en stor springform (diameter ca. 24 cm) med bakepapir. Ha deigen til brunsvigeren i formen og legg over et rent kjøkkenhåndkle.
  • La deigen heve i rundt 45 minutter.
  • Rør opp sukkerblandingen før du skal bruke den. Lag dype hull i deigen og fordel fyllet i hullene.
  • Stek brunsvigeren midt i ovnen ved 180 °C varmluft i 25 minutter.

>> Glad i dansk bakst? Hva med å prøve seg på noen danske wienerbrød – har du først fått smaken på de hjemmebakte godsakene, er det ingen vei tilbake!

 

Finn mer om samme tema:

2.6 / 5
33 stemmer