Bruschetta med julepålegg
Bruschetta med en smak av jul! Disse passer fint til en julete afternoon tea, som en rett til tapasbordet eller om du bare ønsker deg noe digg til kveldskos.
Ingredienser
8 skiver baguette
2 ss olivenolje
½ pakke kremost med pepper (á 125 g)
8 skiver juleskinke
½ boks spirer (kan sløyfes)
Syltet rødløk:
1 rødløk
¾ dl vann
½ dl sukker
¼ dl eplecidereddik
½ ts salt
¼ ts pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
-
Lag syltet rødløk først. Skrell rødløk, del den i to og skjær i tynne skiver. Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i rødløk når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og avkjøl.
Oppbevar gjerne syltet rødløk på glass med lokk. -
Ha olje i en varm stekepanne og stek brødskiver på begge sider til de er gylne og sprø. Legg skivene på et ark kjøkkenpapir slik at overflødig olje renner av.
-
Smør skivene med kremost, legg på juleskinke og topp med rødløk. Pynt gjerne med spirer og nykvernet pepper.
>> Sjekk vårt forslag til afternoon tea på juleverkstedet
Kilde: MatPrat