Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Byggrynsalat til braisert lam

Frisk byggrynsalat og en avkjølende mynteyoghurt er et deilig tilbehør til denne braiserte lammebogen med inspirasjon fra Marokko.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Byggrynsalaten passer også godt til andre retter av lam.

Slik gjør du

 • Lammegryte: Skjær kjøttet i terninger (3×3 cm), og brun det i flere omganger i en gryte med smør eller olje.

 • Rens løk, hvitløk og gulrot. Riv hvitløk, finhakk løk og kutt gulrot i grove biter.

 • Fres løk og hvitløk til det er blankt. Ha kjøttet tilbake i gryten sammen med løken. Tilsett krydderblanding, kanelstang, stjerneanis og laurbærblad. Rør rundt slik at krydderblandingen dekker kjøttet og fres i 1-2 minutter.

  «Ras el hanout» er en krydderblanding brukt i det nordafrikanske kjøkken. Krydderblandingen kan variere litt alt etter hvem som selger den, og kan noen ganger bestå av opptil 35 ulike krydder.
 • Tilsett tomatpuré og fres ytterligere 1-2 minutter før hakkede tomater og vann eller buljong has i gryten. Kok opp og la gryten småkoke til kjøttet er mørt, ca. 1 time og 30 minutter.

 • Tilsett gulrotbiter de siste 30 minuttene av koketiden.

 • Byggrynsalat: Skyll byggryn i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Ha byggrynene i en kjele med lettsaltet vann. Kok opp, senk varmen, sett på lokk og la byggrynene koke i 20-25 minutter. De skal være møre, men fortsatt med litt tyggemotstand. Sil av vannet, avkjøl.

 • Mynteyoghurt: Bland yoghurt, limeskall- og saft, finhakket mynte og honning sammen, smak eventuelt til med salt og pepper. La dressingen stå og trekke smak frem til servering.

 • Kutt rødløk og agurk i små terninger. Finhakk persille og rens granateple. Bland alt sammen med byggrynene. Ha i litt olje og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.

 • Sil og skyll kikerter. Tilsett dem i gryten og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper, eventuelt også litt sukker.

 • Anrett lammegryten på en tallerken, dryss over grovhakkede mandler og tørkede aprikoser. Server byggrynsalat og myntedressing til.

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

4.5 / 5
4 stemmer