Cones med grillet kylling
Cones med grillet kylling, grønnsaker og aïoli er kremmerhus bakt av byggmel, hvetemel og solsikkekjerner. Bruk deigen som utgangspunkt og fyll med akkurat det du liker best.
Ingredienser
Deig:
6 dl melk
1 pakke gjær
1 egg
4 ss sukker
1 ts salt
500 g hvetemel
150 g byggmel
150 g sammalt hvete, grov
200 g sammalt hvete, fin
4 ss solsikkekjerner
4 ss linfrø
125 g romtemperert smør
1 egg til pensling
Fyll:
4 kyllingfileter
1 aubergine i skiver
2 røde paprikaer
10 salatblader
10 ss ketchup
10 ss aîoli
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha melken i en kjele og varm opp til den er fingervarm. Smuldre gjæren i en bolle og ha i litt av melkeblandingen. Rør ut gjæren og tilsett resten av melkeblandingen. Pisk inn egget og tilsett sukker og salt. Bland sammen melet og frøene, og ha melblandingen i det våte. Elt deigen godt for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Del deigen i ti like store emner. Rull ut deigpølser på melet bakebord og tvinn deigen rundt aluminiumsfolierte cones.
-
Legg conesene med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle med egg.
- Stek midt i ovnen på 225 °C i ca. 15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
- Skjær kyllingfiletene i biter og stek på grill eller stekepanne. Skjær aubergine i skiver og paprika i strimler. Pensle med urtemarinade og stek på grillen eller i stekepanne sammen med kyllingen. Stekes på direkte varme og snues ofte. Grønnsakene og kyllingen er ferdig stekt når de har fått en fin gyllen farge.
- Fyll hver cone med et salatblad, kyllingfilet, aîoli og grillede grønnsaker. Server med ketchup som tilbehør.
Tips! Du kan fylle conesen med nesten hva du vil. Kombiner de smakene du liker best og prøv deg frem.