Cones med søtt fyll
Cones med søtt fyll er kremmerhus av søt gjærbakst fylt med grillet ananas, krem og bringebær og er en perfekt avslutning på grillmåltidet.
Ingredienser
Cones:
6 dl melk
1 pk gjær
1 kg hvetemel
1 ½ dl sukker
2 ts malt kardemomme
150 g smør
1 sammenvispet egg til pensling
Fyll:
1 frisk ananas
2 kurv bringebær
1 beger vaniljekesam
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland alle ingredienser utenom smøret i bakebollen og elt godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Tilsett romtemperert smør i terninger og elt videre. Deigen er nok eltet når den er smidig og har en blank overflate.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Del deigen i 16 like store emner. Rull ut deigpølser på melet bakebord og tvinn deigen rundt aluminiumsfolierte cones. Legg conesene med skjøten ned på et stekebrett dekket med bakepapir. La etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 20 minutter.
- Pensle conesene med egg. Stek midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
- Skrell og del ananas i skiver. Grill på varm grill og del i mindre biter. Fyll conesene med grillet ananas, bringebær og vaniljekesam.
Tips! Du kan fylle conesen med nesten hva du vil. Kombiner de smakene du liker best og prøv deg frem.