Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? 4 sandwicher
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? 4 sandwicher

Croque Monsieur

Croque Monsieur har fått navnet sitt som et slags herresmørbrød, med croque som betyr å bite, og selvsagt monsieur - herr. Men dette kan spises av alle, uansett kjønn. Lag gjerne med brødrester - nydelig!
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 180 °C.
  • Sausen: Smelt smør i en kjele. Tilsett hvetemel og rør det sammen med en tresleiv til du får en samlet pasta.
    Om du varmer opp melken før du tilsetter den i melblandingen, vil du enklere unngå klumper i sausen.
  • Hell i melken litt etter litt, mens du rører godt med en visp. Her må det jobbes raskt. Rør hele tiden og vær forsiktig med varmen så det ikke brenner seg.
  • Når all melken er rørt inn og sausen er tyktflytende har du i revet ost. Fortsett å røre til osten har smeltet.
  • Tilsett Dijon-sennep, muskat og smak til med salt og pepper.
  • Ostesmørbrødet: Sett på grillelementet på stekeovnen. Smør brødskivene godt med smør på én side og legg dem under grillen (ca. 4 cm under) med smørsiden opp, slik at smøret smelter og denne siden blir gyllenbrun og sprø.
  • Ta ut skivene og smør de uristede sidene med sennep, før du legger på skinken og osteskivene. Legg skivene sammen slik at ost og skinke havner i midten og de ristede sidene vender utover.
  • Legg smørbrødene på en stekeplate og hell ostesausen som et lag over hvert smørbrød
  • Sett smørbrødene ca 20 cm under grillen, slik at ostesausen blir brunet sakte samtidig som hele smørbrødet varmes opp innvendig. Dine croque monsieur er ferdig når toppen er gyllenbrun. 

Glad i brød med smeltet ost? Her er noen flere oppskrifter:

>> Ostesmørbrød med sennep

>> Toast med eple og kanel

>> Toast med brie og bacon

 

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer