Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 ostesmørbrød
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 4 ostesmørbrød

Ostesmørbrød med sennep

Et klassisk ostesmørbrød med sennep som gir det lille ekstra. Lages gjerne med tørre brødrester og osteskalken fra kjøleskapet, og serveres med syltet rødløk og frisk ruccula.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 • Sett stekeovnen på 180 grader.
 • Smør brødskivene på den ene siden med smør. Ha på sennep. Legg på skinke og ost.
  Lag din egen honningsennep: 2 ss sennep, gjerne både grov og fin Dijonsennep, 2 ss flytende honning, 1 ss ferskpresset sitronsaft. Bland sammen.
  Smak til med salt og kvernet pepper.
 •  Legg ostesmørbrødene med sennep på et stekebrett og la dem steke i ovnen til osten har smeltet. Dryss over litt frisk ruccula og server med syltet rødløk.
  Syltet rødløk lager du enkelt:
  4 rødløk, 2 dl vann, 2 dl eplecidereddik, 1 dl sukker. Rens løken. Skjær løk i båter. Kok opp vann, eddik og sukker til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen. Tilsett løken. La det trekke i minimum en time. Has over på rent glass.

Glad i ostesmørbrød? Prøv også disse:

>> Toast med eple og kanel 

>> Croque monsieur

>> Toast med brie og bacon

 

PS! Denne oppskriften er fin for å bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!

 

 

Finn mer om samme tema:

4.3 / 5
3 stemmer