Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 cupcakes
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 cupcakes

Klassiske cupcakes

Flotte cupcakes med marmorert frosting som passer godt til feiring av store anledninger.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Cupcakes er muffins i festdrakt! Her har vi brukt en marmorert frosting på toppen. Den er enklere å lage enn det ser ut, du putter ganske enkelt glasur med to forskjellige farger ned i sprøyteposen og setter i gang.

De to forskjellige fargene vil blande seg når de kommer ut av sprøyteposen og skaper en flott marmorert effekt på cupcakesene.

>> Vi har også oppskrift på red velvet cupcakes og cupcakes av bygg i oppskriftsdatabasen, om du vil prøve noen varianter.

Slik gjør du

  • Muffins: Pisk egg og sukker sammen til en luftig eggedosis. Tilsett melk og vaniljeessens. Ha i hvetemel og bakepulver, og pisk til en glatt røre. Rør til slutt inn det smeltede smøret.
  • Fyll muffinsformene 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 170 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
  • Glasur til cupcakes: Visp sukker og eggeplommer sammen i en bolle i vannbad til 60 °C. Pisk blandingen videre i en kjøkkenmaskin, og tilsett smøret gradvis mens vispen går. Pisk luftig og glatt. Tilsett vaniljeessens.
  • Bland halvparten av glasuren med konditorfarge. Bland de to glasurene med ulik farge så vidt sammen og ha glasuren i en sprøytepose. Dekorer cupcakesene med den marmorerte glasuren.  
Husk at cupcakes må være helt avkjølt før du begynner dekoreringen med frosting – ellers blir den for varm og flyter utover.

>> Se også vår grunnoppskrift på muffins!

Finn mer om samme tema:

4 / 5
8 stemmer