Damperbread fra Australia
Damperbread kan både stekes i folie over bål eller hjemme i jerngryte. Brødet har få ingredienser og trenger ikke heving.
Ingredienser
450 g hvetemel
80 g smør
4 ts bakepulver
½ ts salt
1 ts sukker
180 g melk
40 g vann
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Blande smør og mel sammen ved å gni smøret inn i melet med fingertuppene, til massen minner om brødsmuler.
- Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen. Ikke jobb med deigen for lenge, for å unngå at den blir seig og at brødet blir tørt.
- Form deigen til et rundt brød.
Oppskriften kan varieres med å tilsette revet ost og urter.
- Om du vil steke damperbread på bål:
Pakk brødet i bakepapir og aluminiumsfolie og plasser det i varme glør i et bål. Stek brødet i cirka 30 minutter. Pass på underveis, så brødet ikke blir for svidd. - Om du vil steke damperbread hjemme:
Sett en støpejernsgryte med lokk inn i stekeovnen og skru ovnen på 250 °C. La gryten stå i stekeovnen i 30 minutter slik at den blir god og varm.Ta den varme formen ut av stekeovnen. Strø litt mel i bunnen av gryten. Løft deigen forsiktig over i gryta. Ha på lokk og sett gryten tilbake i stekeovnen. Stek brødet i 20 minutter på nederste rille.
Ta av lokket på gryten, skru stekeovnen på 200 °C, og stek videre i 10 – 15 minutter til brødet har fått en fin gyllen farge og en sprø stekeskorpe. Vend brødet ut av gryten og avkjøl på rist.
Damperbread spises nystekt med smør og honning.