Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1 time og 15 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake til 4-6 personer
Hvor lang tid tar det? 1 time og 15 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1 kake til 4-6 personer

Firkantet bløtkake

En bløtkake trenger ikke å være rund. Her er en firkantet bløtkake laget av et sukkerbrød vi har stekt i en brødform. Enkelt og praktisk, og fortsatt like godt! Med en slik form er det enklere å lage en liten kake. Vi har latt oss inspirere av danskenes jordbær-lagkaker - og laget en bløtkake med jordbær i kremen.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Sukkerbrød: Pisk egg og sukker til eggedosis.
  • Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
  • Klipp til en bit bakepapir som skal dekke bunnen og kortsidene i en brødform på 1,5 liter. Legg bakepapirbiten i formen og hell røren i formen.
  • Stek sukkerbrødet på 175 °C i cirka 25 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist og ta det forsiktig ut av formen.
    Det beste er å bake sukkerbrødet dagen før kaken skal pyntes.
  • Fyll: Del sukkerbrødet i to på langs. Legg den nederste delen på et kakefat.

  • Del jordbær i biter. Visp kremfløten (her er det enklest å piske kremen til fyllet og pynten samtidig) til luftig krem og vend forsiktig inn jordbærbitene i halvparten av kremen. Fordel jordbærkremen jevnt utover bunnen.

  • Fordel resten kremen utenpå kaken, og pynt med friske bær og marengs. Kaken bør serveres samme dag som den er pyntet.

    Du kan også pynte kaken som et eller flere flagg. Vi har delt vår kake i fire store porsjonsstykker etter at vi har dekket den med krem. Og så formet flagg med blåbær og skiver av jordbær.

    firkantet bløtkake med norsk flagg

    En slik kake kan fylles med nesten akkurat hva du skulle ønske. Hva med å bytte ut jordbærkremen med et par spiseskjeer med bringebærsyltetøy og 1,5 dl ferdig vaniljekrem? Noen skiver banan er også godt i tillegg.

    Eller hva med å lage en lett sjokoladekrem til både fyll og topp? Legger du i noen friske bringebær i fyllet blir dette en god og frisk variant.

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme
Les eller skriv kommentarer