-->
Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 12 scones
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 12 scones

Scones med appelsin- og sitronskall

Scones med appelsin- og sitronskall er bakt av grovt og fint mel, valnøtter og tørket frukt. De er enkle, og smaker godt til kaffen eller lunsj i helgen.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bland romtemperert smør, sukker, revet skall og saft fra appelsinen og sitronen til en løs deig.
  • Tilsett melet og bakepulveret.
  • Tilsett melken og rør deigen lett sammen.
  • Kutt de tørkede aprikosene opp i biter og bland dem forsiktig inn i deigen sammen med valnøttene.
  • Dersom deigen blir veldig fuktig, kan du tilsette litt mer mel.
  • Ha deigen ut på et melet bakebord og kjevle deigen til ca. 1,5 cm tykkelse. Stikk ut scones ved å bruke et smalt kjøkkenglass.
  • Ha sconesene på en bakepapirkledt stekeplate og pensle med melk.
  • Stek dem i ovnen på midterste rille ved 200° i ca. 15 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist. 
    En lysere variant? Bruk samme oppskrift og fremgangsmåte som til disse halvgrove sconesene, men erstatt sammalt hvete med hvetemel og valnøtter og aprikoser med 200 g mørk sjokolade. Del sjokoladen i små biter før den blandes i deigen.

    Prøv også grove scones til lunsj eller som turmat. 

 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer