Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 liten langpanne
Hvor lang tid tar det? 1 time (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 liten langpanne

Fruktkake med fiken, aprikos og tranebær

Fruktkake med fiken, aprikos og tranebær smaker av rom, rosiner og tørket frukt og mandler. Langpannekaken er super i bursdag, og metter mange.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 

  • Dag 1: Kok opp vann og sukker og dynk den tørkede frukten i sukkervannet. Tilsett litt rom og la blandingen stå over natten.
  • Dag 2: Pisk smør, sukker og vaniljesukker til en luftig smørkrem.
  • Bland inn eggene og tilsett mel og bakepulver.
  • Sil den marinerte frukten og rør den inn i deigen. Spar noe av frukten til topping.
  • Hell røren i en langpanne kledt med bakepapir og strø over tørket frukt og mandelflak.
  • Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

Bake til mange? Se alle våre oppskrifter på langpannekake.

Finn mer om samme tema:

1 / 5
1 stemme