Fullkornsbagetter
Fullkornsbagetter som er perfekte til hverdags. De er gode på smak og holder deg mett lenge!
Ingredienser
7 ½ dl vann
½ pk gjær
800 g fullkornshvetemel
200 g hvetemel
1 ss salt
Vann til å pensle med og mel til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene til fullkornsbagettene i en bakebolle, men hold igjen 1 dl vann til senere. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart, og øk etterhvert hvis du bruker en kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet, tilsetter du gradvis det siste vannet og elter det inn. Bruk tyggegummitesten for å sjekke om deigen er ferdig eltet.
- Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1–2 timer.
- Ta deigen ut på et lett melet bord, og del i fem like store emner. Form emnene til runde boller som du lar hvile under et klede i 30 minutter.
- Form bollene til avlange bagetter og plasser på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk fullkornsbagettene med plast eller et klede, og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Pensle bagettene med vann, og dryss på mel. Snitt med en skarp kniv. La gjerne bagettene hvile i fem minutter før du steker dem.
- Stek fullkornsbagettene midt i ovnen på 200 °C i 15–20 minutter, til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
> Glad i grovt? Her finner du flere oppskrifter på grov bakst med finfin smak.
Vi anbefaler også våre rustikke grove bagetter.